Groot water en zee

Groot water en zee

Kanovaren op zee, maar ook op grote meren of grote rivieren met veel scheepvaart, is niet voor beginners weggelegd. Voordat je het grote water opgaat moet je heel goed kunnen kanovaren. Zeekajakvaren doe je nooit in je eentje, het is een gezamenlijke activiteit!

Ook is het belangrijk dat je de juiste uitrusting hebt en een goede lichamelijke conditie hebt. Alleen zó waarborg je met elkaar de veiligheid. Zeekajakvaren houdt in dat je beseft dat je meer risico loopt dan bij het kanovaren op klein binnenwater en dat je dit risico ook accepteert.

De TKBN biedt steeds meer activiteiten op groot water aan, variërend van tochten voor beginners tot meerdaagse zeetochten. Toertochten wel te verstaan, op zee maak je er géén race van en blijf je altijd bij elkaar.

 

 

 

Wil je leren zeekanovaren dan kun je uitstekend terecht bij onze kanoverenigingen. Veel kanoverenigingen varen op groot water en op zee en hebben uitstekende gekwalificeerde instructeurs, die alle kennis én ervaring hebben om jou veilig en verantwoord te leren zeekajakken.

Voor beginnende én gevorderde zeekanovaarders heeft de TKBN ook enkele malen per jaar een tocht en/of weekend op het wad, kijk in de Vaarkalender. Extra aantrekkelijk is dat de TKBN-kanoverzekering ook dekking biedt voor zeevaren. Interessant nieuws over het zeevaren vind je ook bij Wadvaren hieronder.

 

Zeekanovakantie

Ben je ervaren dan kun je als zovele zeekanovaarders de mooiste vakantietochten maken. Met bekenden een eigen tocht plannen, of mee met een georganiseerde zeekanovakantie. De volgende link brengt je bij een verslag met film van een zeekanotocht langs de Noorse zuidoostkust.

Op dezelfde website staat nog veel meer over zeekanoën en zeekano vakantietochten.

Wil je meer zien? In de TKBN weten de kanoverenigingen wat zeevaren en zeekano vakanties houden is, bekijk dit verslag met film maar eens van een kanoweek van KV Uitgeest in het Nationaal park Kosterhavet, Zweden: pure buitensport, dit is genieten!

 

Wadvaren

Kies je hieronder op de website Wadvaren dan verschijnt de website van Robbert van der Eijk, secretaris van de Wadvaarders.
Deze site geeft veel praktische informatie voor kanotochten op zoutwater, en dan met name op de Waddenzee.
http://www.wadkanovaren.nl/

Robbert stuurt geregeld nieuwsbrieven “wadvaren” aan belangstellenden.